Allergenen vermelden op etiket

De laatste jaren zijn er belangrijke wijzigingen in de wetgeving voor etikettering, zo ook voor allergenen. Deze moeten op uw ingrediëntenlijst weergegeven worden.

Allergenen vermelden op uw etiket

De wetgeving noemt 14 allergenen die vermeld moeten worden op het etiket: gluten, schaaldieren, ei, vis, pinda, soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, weekdieren, lupine en sulfiet. Ook worden er eisen gesteld aan de manier waarop allergenen op het etiket vermeld dienen te worden. Zo moeten deze bijvoorbeeld weergegeven worden in een andere typografie.

Etiket checken

Onze experts kunnen uw etiketten beoordelen. U kunt uw etiket bij ons op afstand laten controleren om zeker te weten dat u voldoet aan de wetgeving. Deze kunt u via de mail naar ons toesturen, zodat wij ze kunnen beoordelen. Heeft u vragen over de vermelding van allergenen op uw etiket? Of heeft u behoefte aan advies of trainingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Laatste Nieuws

  • 17-09-2018
    Nieuw warenwetregeling vrijstelling voedingssupplementenLees verder
  • 10-09-2018
    Nieuwsbrief september 2018Lees verder
  • 10-09-2018
    België voert Nutri-score inLees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren