De ervaring van Anita

Sinds Juni 2017 werkt Anita bij Etiketteren.nl als etiketteringsspecialist. Na haar studie Levensmiddelentechnologie heeft ze werkervaring opgedaan in de zoetwarenbranche in onder andere specificatiebeheer en etikettering. Anita was toe aan een nieuwe uitdaging en is via Professionals in Food bij Etiketteren.nl terecht gekomen. Hier vond ze de uitdaging die ze zocht. “Geen een dag is hetzelfde. Die afwisseling en diversiteit zocht ik in mijn werk”, zegt Anita.

Na een eerste werkdag met informatie over de organisatie en programma’s waar intern mee gewerkt wordt, is Anita begonnen met een aantal (interne) trainingen. Ook heeft ze meegelopen met verschillende collega’s om te zien wat voor werkzaamheden zij doen.

Werkzaamheden

Inmiddels werkt Anita twee dagen in de week vast bij een klant, daar is ze ‘één van de medewerkers’. Ze is hier bezig met productspecificaties, kwaliteitscertificaten en het implementeren van een nieuw specificatiesysteem. “Het onder de knie krijgen van een nieuw specificatiesysteem is de meest uitdagende opdracht tot nu toe”, geeft Anita aan. Daarnaast werkt ze één dag flexibel en doet ze werkzaamheden die dan open staan, zoals etiketchecks, het invullen van CareNet, GS1Data Source en diverse private labelsystemen. “Ik vind het leuk om een etiketcheck te doen. Het is interessant om te zien wat voor verschillende soorten producten er zijn en welke wetgevingen je hierbij moet gebruiken. Ook vind ik het leuk om met ingrediëntpercentages te rekenen zodat er een juiste waarde uitkomt, die ik in het klant specifieke systemen kan ingeven”, vertelt Anita. “Voldoening haal ik uit afgeronde werkzaamheden bij klanten en de waardering die ik krijg.”

Samenwerken

Anita heeft regelmatig contact met collega’s uit haar team over uiteenlopende onderwerpen. “De samenwerking is erg goed. Het is een leuk team met veel gezellige mensen, met veel expertises in diverse gebieden. Er is altijd wel iemand die meer weet over bepaalde onderwerpen en iedereen is behulpzaam als er vragen zijn. Het is heel fijn om met elkaar te kunnen sparren”, vertelt Anita.

Onlangs heeft Anita bij een klant samengewerkt met twee collega’s van Bureau voor Kwaliteitszorg. Bureau voor Kwaliteitszorg was daar voor kwaliteit en voedselveiligheid, Anita voor de productspecificaties. “Het is erg leerzaam om met collega’s van BK samen te werken. Er is toch een link tussen specificatiebeheer en kwaliteit en voedselveiligheid waar je niet direct aan denkt. Om dan samen te sparren is heel verfrissend”, vertelt Anita. Daarnaast werkt ze samen met collega’s van CareNet. “Voor CareNet doe ik weleens opdrachten met betrekking tot het handboek of specificatiebeheer.”

Ontwikkeling

Sinds Anita bij Etiketteren.nl werkt, heeft ze al veel geleerd. “Ik vind het erg leuk dat ik steeds meer kennis krijg van onder andere CareNet. Zo kan ik zo volledig mogelijk een klant helpen. Over het verwerken en bewerken van vleesproducten leer ik ook steeds meer”, vertelt Anita. En er is nog steeds genoeg te leren. “Er valt nog zoveel te doen en te leren met betrekking tot etiketteren en het toepassen van de wetgevingen”, aldus Anita. In de toekomst wil Anita graag nog beter worden in het interpreteren van de wetgeving.

Laatste Nieuws

  • 17-09-2018
    Nieuw warenwetregeling vrijstelling voedingssupplementenLees verder
  • 10-09-2018
    Nieuwsbrief september 2018Lees verder
  • 10-09-2018
    België voert Nutri-score inLees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren