De ervaring van Charlotte

Begin 2017 kreeg Charlotte  via LinkedIn een berichtje van Professionals in Food, er stond een vacature bij haar in de buurt open en wellicht was deze interessant voor haar. Na telefonisch contact met de recruitment consultants van Professionals in Food bleek dat zij een andere vacature hadden die meer geschikt was. Dit was de vacature van Etiketteringsspecialist bij Etiketteren.nl. Charlotte is sindsdien werkzaam als Etiketteringsspecialist bij Etiketteren.nl.

Na haar opleiding Voeding & Diëtetiek heeft Charlotte bij een pannenkoekenfabriek gewerkt, waar ze QC en QA werkzaamheden deed. Daarna heeft ze bij een snoepfabriek gewerkt waar ze verantwoordelijk was voor QA. Ze heeft ervaring op het gebied van auditbegeleiding, handboek bijhouden, training geven aan medewerkers, productspecificaties opstellen en verpakkingen controleren. “Aangezien het opstellen van productspecificaties en controleren van verpakkingen me altijd het meest heeft aangesproken, ben ik terecht gekomen bij Etiketteren.nl”, vertelt Charlotte. “Ik vind het erg leuk om dingen uit te zoeken en te puzzelen om een juiste declaratie op te stellen.”

Een andere reden voor Charlotte om bij Etiketteren.nl te gaan werken is de variatie in het werk.  “Je bent niet iedere dag met hetzelfde bezig: andere productgroepen, locatie (thuis of bij diverse klanten), specificatiesystemen waarin je aan het werk bent. Soms ben je bezig met het uitzoeken van een wetgevingsvraagstuk, dan geef je een uitleg aan een klant over het invullen van een bepaald specificatiesysteem, vervolgens bied je ondersteuning om bij een grondstofleverancier alle benodigde informatie boven water te krijgen of ben je bezig een eindproductspecificatie op te stellen.”

De eerste werkdagen van Charlotte bestonden vooral uit het ontvangen van heel veel informatie. Daarna kon het echte werken voor Etiketteren.nl beginnen. Eerst is ze meegelopen met een collega, de week erna ging ze zelf aan de slag. “In mijn derde week ging ik op locatiebezoek bij een klant. Hoewel dat je snel zelfstandig aan de slag gaat, is er altijd iemand binnen het bedrijf om mee te sparren. Daardoor heb je niet het gevoel dat je in het diepe wordt gegooid. Dat was erg prettig.”

Team

Charlotte vindt de samenwerking in een team erg prettig. “Zo voelt het ook, dat we een echt team zijn”, vertelt Charlotte. “Je kunt altijd terugvallen op één van je collega’s wanneer je een vraag hebt. Binnen het team zijn meerdere expertises aanwezig waardoor er altijd wel iemand is bij wie je je vraag neer kunt leggen.” Daarnaast geeft Charlotte aan dat ze het ‘vierogen-principe’ goed vindt, bijvoorbeeld bij een etiketbeoordeling: “het is dan goed om te weten dat er altijd een tweede persoon nog naar kijkt, twee paar ogen zien meer dan één.”

Bij één van haar klanten heeft ze ook af en toe contact met een collega van Bureau voor Kwaliteitszorg. “Ook dit verloopt soepel en prettig. Het is fijn om een sparringpartner te hebben die precies weet hoe het bij die klant werkt”, vertelt Charlotte.

Werkzaamheden

Op de dagen dat Charlotte op locatie werkt, stapt ze meestal vroeg in de auto om op tijd te kunnen beginnen. Op dit moment werkt Charlotte vooral voor twee klanten waar ze bezig is met het invoeren van gegevens in verschillende specificatiesystemen. Haar werkzaamheden bestaan uit onder andere het opvragen van informatie bij leveranciers en deze verwerken, productgegevens en ingrediënten invoeren, ingrediëntendeclaratie opstellen en controleren, voedingswaarden berekenen en het controleren van allergeneninformatie.

“Het komt geregeld voor dat er tussendoor nog wat vragen worden gesteld door de klant wanneer ik op locatie ben (bijvoorbeeld om een etiket of verpakking te controleren). Dit pak ik dan op.

Aan het einde van de dag informeer ik mijn contactpersoon bij de klant over mijn uitgevoerde werkzaamheden en eventuele bijzonderheden”, vertelt Charlotte.

Voldoening

“Ik vind de afwisseling leuk in mijn werk. Wanneer je vijf dagen op dezelfde locatie bent, hetzelfde werk doet met dezelfde mensen om je heen, zou ik me al snel gaan vervelen. Juist doordat ik regelmatig ergens anders ben en nieuwe mensen leer kennen, houdt het de werkweek spannend en gevarieerd”, vertelt Charlotte. Ze haalt voldoening uit haar werk: “ik vind het fijn wanneer een opdracht of project goed verloopt of met een mooi resultaat wordt afgerond. Het is prettig als een klant aangeeft blij te zijn met het werk dat je voor hen hebt verricht.”

Zo heeft Charlotte bij een klant toelichting gegeven hoe een bepaald specificatiesysteem gevuld moet worden. Dit is een complex systeem en de klant had hier moeite mee. “Na mijn uitleg zijn we nog samen aan de slag gegaan om een productspecificatie op te bouwen. Hierna hadden zij een goede basis om zelf verder hun specificaties in dit systeem in te voeren. Een paar kleine bijkomende vragen konden via de telefoon afgehandeld worden. Ik vond het erg leuk om de klant op deze manier verder te kunnen helpen.”

De meeste uitdagende opdracht was een opdracht waarbij de hoeveelheid werk érg groot was. “Hierdoor was het lastig om goed het overzicht te behouden. En er lag een strakke deadline waaraan ik me moest houden. Doordat de hoeveelheid werk zo groot was, was het nog vrij lastig om deze te halen. Uiteindelijk is dat wel gelukt, ook dat gaf erg veel voldoening!”

Veel geleerd

Sinds Charlotte bij Etiketteren.nl werkt, heeft ze een heleboel bijgeleerd over verschillende productgroepen. Ze had al ervaring in de bakkerij- en zoetwarenbranche, maar nu heeft ze ook veel geleerd over onder andere de vleesindustrie. Ook over specifieke zaken, zoals gezondheidsclaims, heeft ze veel opgestoken. Daarnaast heeft Charlotte op persoonlijk vlak veel geleerd: “bijvoorbeeld hoe ik projecten aan kan pakken, het omgaan met klanten en zelfstandig werken”, vertelt Charlotte. In de toekomst zou ze nog meer willen leren: “ik zou veel meer willen leren over de verschillende productgroepen. Ook zou ik het leuk vinden om een specialist te worden in één van de productgroepen. Daarnaast vind ik het nog steeds erg leuk om gegevens te verzamelen bij grondstofleveranciers om dan een juiste productspecificatie op te kunnen stellen. Dit wil ik voorlopig zeker nog blijven doen”, aldus Charlotte.

Laatste Nieuws

  • 17-09-2018
    Nieuw warenwetregeling vrijstelling voedingssupplementenLees verder
  • 10-09-2018
    Nieuwsbrief september 2018Lees verder
  • 10-09-2018
    België voert Nutri-score inLees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren