KWID voor levensmiddelen

KWID (kwalitatieve opgave van de ingrediënten) is verplicht voor ingrediënten die voorkomen in de benaming van desbetreffende levensmiddel, opvallend in beeld of woord worden aangegeven of van belang zijn om een levensmiddel te omschrijven. Onze specialisten kunnen u helpen zodat uw etiketten de KWID voor levensmiddelen op de juiste wijze bevatten.

Hoe werkt KWID voor levensmiddelen?

Kort gezegd moet in de ingrediëntendeclaratie worden aangegeven hoeveel procent van het ingrediënt het eindproduct bevat. Ook dienen de ingrediënten die allergeen zijn gemarkeerd te worden en moeten gebruikte benamingen van ingrediënten voldoen aan de wetgeving, artikel 17. Bij een aantal productcategorieën mag de ingrediëntenlijst achterwege worden gelaten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij groenten en fruit, koolzuurhoudend water en levensmiddelen die uit één ingrediënt bestaan.

Meer informatie

Voor sommige levensmiddelen gelden nog andere verplichtingen wat betreft KWID. In de bijlage van Verordening (EU) nr. 1169/2011 wordt de KWID voor levensmiddelen verder toegelicht. Heeft u vragen over de wetgeving wat betreft KWID? Neem dan gerust contact met ons op.

Laatste Nieuws

  • 17-09-2018
    Nieuw warenwetregeling vrijstelling voedingssupplementenLees verder
  • 10-09-2018
    Nieuwsbrief september 2018Lees verder
  • 10-09-2018
    België voert Nutri-score inLees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren