Nieuws

Hier leest u het laatste nieuws over de wetgeving rondom etiketteren. Ontdek ook over welke onderwerpen onze collega’s blogs schrijven op onze blog-pagina.

Calciumsorbaat (E203) geschrapt als levensmiddelenadditief

20 februari 2018

Vanaf 12 augustus 2018 is het gebruik van calciumsorbaat (E203) niet meer toegestaan. Calciumsorbaat is een conserveermiddel dat in meerdere levensmiddelencategorieën is toegestaan, onder andere in kaas, groente- en fruitbereidingen, snoepgoed, banketbakkerswaren en vleesproducten.

Lees verder

Online informatie portiegroottes levensmiddelen

22 december 2017

Het RIVM heeft de website Portie-online gepubliceerd. De website bevat informatie over gewichten en (inhouds)maten van veel gekochte en genuttigde voedingsmiddelen in Nederland.

Lees verder

Mededeling Europese Commissie voor toepassen van KWID

11 december 2017

Op 21 november 2017 heeft de Europese Commissie een mededeling voor het toepassen van de kwantitatieve ingrediëntenverklaring (KWID) gepubliceerd. Hierin staan richtsnoeren voor bedrijven en de nationale autoriteiten.

Lees verder