Wijzigingen in onder andere aanduidingen jam en aantal biersoorten

Bij het Besluit van 11 mei 2017 zijn er wijzigingen aangeven in Warenwetbesluit Gereserveerde aanduidingen, het Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002, het Warenwetbesluit bestuurlijke boeten in verband met de aanduidingen van limonade, bier en verduurzaamde vruchtenproducten en de Warenwetregeling caseïne en caseïnaten 2016.

Het Warenwetbesluit Verduurzaamde vruchtenproducten 2002 is aangepast. Sinds 1 juli mag er in Nederland jam op de markt gezet worden met minder suiker. Jam hoeft geen 60% suiker meer te bevatten. In het warenwetbesluit is in artikel 13 een minimum gehalte van 55% opgenomen. Deze verlaging is ingevoerd met het oog op de gezondheid van de consument en sluit aan bij het Akkoord verbeterde productsamenstelling. Frankrijk, Duitsland en Verenigd Koninkrijk hadden dit al eerder ingevoerd.

Een andere wijziging die is ingegaan op 1 juli, betreffen de definities voor een aantal biersoorten, te weten voor alcoholvrij bier, alcoholarm bier en bokbier. Het platogehalte is voor deze soorten verhoogd van 2.2% naar tenminste 4%. Dit biedt een extra waarborg voor de kwaliteit. Wereldwijd wordt ten minste 4% plato veel gebruikt.

Bron: Overheid.nl, juli 2017

Laatste Nieuws

  • 20-02-2018
    Calciumsorbaat (E203) geschrapt als levensmiddelenadditiefLees verder
  • 22-12-2017
    Online informatie portiegroottes levensmiddelenLees verder
  • 11-12-2017
    Mededeling Europese Commissie voor toepassen KWIDLees verder

Aanmelden nieuwsbrief