Specificaties vormen een belangrijk onderdeel in een voedingsbedrijf

Neem contact op voor meer informatie

Specificatiebeheer

Specificaties vormen een belangrijk onderdeel in een voedingsmiddelenbedrijf: zonder specificaties mogen producten niet verhandeld worden. Op basis van de grondstofspecificaties van uw grondstoffen en de receptuur, stelt u een productspecificatie op. Dit kan een complexe klus zijn, zeker als uw afnemer uitgebreide eisen stelt aan uw specificaties.

De specificaties moeten minimaal voldoen aan de Verordening (EU) nr. 1169/2011, maar uw klanten zullen u steeds vaker vragen om meer informatie aan te leveren. Retailers, cateraars en groothandels willen vaak dat dit gebeurd in hun eigen informatiesystemen. Elke klant heeft zijn eigen eisen en andere informatie nodig. Al deze eisen leveren steeds meer tijdsdruk op binnen uw bedrijf. Het opstellen van specificaties is een apart vak geworden. U zult merken dat u hier steeds meer kennis en tijd voor nodig heeft.

Opstellen en uitbesteden

Onze specialisten kunnen u helpen met het opstellen en beheren van productspecificaties. Wij nemen u al het werk uit handen.

Wij bieden diverse mogelijkheden, waaronder:

  • Opstellen van productspecificaties aan de hand van uw grondstofspecificaties en receptuur.
  • Invoeren productinformatiesystemen van retail organisaties en groothandels, zoals PIM, SIM en PS in Foodservice.
  • Invullen vragenlijsten voor business to business klanten.

De specificaties worden beheerd in uw eigen specificatiesysteem of worden beschikbaar gesteld op de website van Etiketteren.nl middels uw eigen inlog.

Automatiseren van productspecificaties

Etiketteren.nl kan u helpen met de automatisering van productspecificaties middels CareNet Online QA Software. U kunt online uw productspecificaties beheren en bijhouden. Ingevoerde grondstof- en receptuurgegevens worden automatisch omgezet in eindproductspecificaties en ingrediëntendeclaraties. Deze kunnen worden omgezet in een productspecificatie volgens de meest recente wetgeving. Aanpassingen in grondstoffen of recepturen worden direct doorgevoerd in alle eindproductspecificaties. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing in het specificatiebeheer.

Op basis van de ingevoerde grondstoffen en recepturen worden voedingswaarden van eindproducten automatisch berekend. Met de allergenenmatrix heeft u altijd een up to date overzicht van de in het eindproduct aanwezige allergenen. Deze overzichten zijn te koppelen aan andere informatiesystemen zoals PS in Foodservice. Dit zorgt voor een aanzienlijke tijdsbesparing.

Onze specialisten kunnen de specificaties ook opstellen in diverse andere systemen zoals Eclarion, Navision, PeQAsus, Bestmix en Reflex.

Contact opnemen

Wilt u het  proces van opstellen en beheren van productspecificaties en/of etiketdeclaraties uitbesteden? Of het gehele specificatiebeheer automatiseren? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen of bel gratis naar 0800 252 27 37.

Laatste Nieuws

  • 11-12-2017
    Mededeling Europese Commissie voor toepassen KWIDLees verder
  • 05-12-2017
    Wb Nieuwe voedingsmiddelen en genetisch gemodificeerde levensmiddelenLees verder
  • 12-07-2017
    Vernoeming vegetarische producten naar vleesproducten toegestaanLees verder

Aanmelden nieuwsbrief