Etikettering

Training Etikettering in het kort

Welke wetgeving is er nog meer van toepassing, naast de verordening (EU) nr. 1169/2011? Hoe zit wetgeving in elkaar? Staan alle verplichte vermeldingen op het etiket? Klopt de voedingswaardetabel? Ben ik verplicht om mijn adres op de verpakking te vermelden? Het etiket is niet zo groot, welke informatie is nu echt verplicht? Welke eisen worden er aan de website en de webshop gesteld?

Hoe kunt u uw product optimaal presenteren middels etikettering èn voldoen aan de wet- en regelgeving? Deze training etiketteren geeft u inzicht in het doel, het nut en de wettelijke verplichting van het etiketteren van levensmiddelen.

Voor wie is deze training Etikettering

Medewerkers en managers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen en controleren van etiketten, zoals kwaliteitsmanagers, kwaliteitsmedewerkers, productmanagers, productontwikkelaars.

Inhoud training Etikettering

Wetgeving • Verplichte vermeldingen • Allergenendeclaratie • Voedingswaardetabel • Referentie-inname en portiegrootte • Declaratie van additieven en samengestelde grondstoffen • KWID • Claims op etiketten  •  Beoordeling van diverse etiketten/ vragen • Praktijkopdracht etikettering

Insturen etiket

Heeft u specifieke vragen over een etiket of wilt u uw etiket bespreken tijdens de training? Stuur deze dan minimaal een week voor de training naar info@etiketteren.nl (onder vermelding van ‘etiket training’). Dan kan de trainer uw etiket tijdens de training behandelen.

Plaats

Twee dagdelen (1 dag) in Doorn

Kosten

€ 425 inclusief lunch en cursusmap

Inschrijfformulier

Bedrijf*
Naam*
Functie*
Adres*
Postcode*
Plaats*
Telefoon*
Fax
E-mail*

Laatste Nieuws

  • 12-07-2017
    Vernoeming vegetarische producten naar vleesproducten toegestaanLees verder
  • 04-07-2017
    Wijzigingen in onder andere aanduidingen jam en aantal biersoortenLees verder
  • 21-06-2017
    Overzicht geldende regels voedingssupplementen en kruidenpreparatenLees verder

Aanmelden nieuwsbrief