Alle wetgeving over etiketteren is verzameld in Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Neem contact op voor meer informatie

Wetgeving rondom etiketteren

Alle wetgeving over etiketteren is verzameld in de Verordening (EU) nr. 1169/2011, betreffende verstrekking van voedselinformatie aan de consumenten. In de verordening staat een aantal verplichtingen die voor de producent van groot belang zijn. Allergeneninformatie en voedingswaarde zijn onder andere zaken die verplicht zijn. Daarnaast speelt de leesbaarheid voor de consument een grote rol. Er zijn bijvoorbeeld voorwaarden aan de presentatie van het etiket.

Hieronder vindt u de onderwerpen die voor elke producent van levensmiddelen van toepassing zijn. In de verordening zelf worden deze onderwerpen nog verder uitgediept.

Laatste Nieuws

  • 10-09-2018
    Nieuwsbrief september 2018Lees verder
  • 10-09-2018
    België voert Nutri-score inLees verder
  • 03-09-2018
    Normec Foodcare: unieke totale dienstverleningLees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Melding: cookies

Wij en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring.

Cookie instellingen Cookies accepteren