Alle wetgeving over etiketteren is verzameld in Verordening (EU) nr. 1169/2011.

Neem contact op voor meer informatie

Wetgeving rondom etiketteren

Alle wetgeving over etiketteren is verzameld in de Verordening (EU) nr. 1169/2011. In de verordening staat een aantal verplichtingen die voor de producent van groot belang zijn. Allergeneninformatie en voedingswaarde zijn onder andere zaken die verplicht zijn. Daarnaast speelt de leesbaarheid voor de consument een grote rol. Er zijn bijvoorbeeld voorwaarden aan de presentatie van het etiket.

Hier onder vindt u de onderwerpen die voor elke producent van levensmiddelen van toepassing zijn. In de verordening zelf worden deze onderwerpen nog verder uitgediept.

Laatste Nieuws

  • 12-07-2017
    Vernoeming vegetarische producten naar vleesproducten toegestaanLees verder
  • 04-07-2017
    Wijzigingen in onder andere aanduidingen jam en aantal biersoortenLees verder
  • 21-06-2017
    Overzicht geldende regels voedingssupplementen en kruidenpreparatenLees verder

Aanmelden nieuwsbrief